9. travnja 2024.

Važnost zaštite sluha

Važnost zaštite sluha

Izloženost glasnim zvukovima i buci, bilo da je kratkotrajna ili dugotrajna, može uzrokovati umor osjetnih stanica u vašem uhu. Ovaj umor može rezultirati privremenim gubitkom sluha ili tinitusom, poznatim i kao šum u uhu. Kada zvukovi premaše sigurne granice, moguća je i trajna šteta na osjetnim stanicama i drugim strukturama u uhu, što može dovesti do nepovratnog gubitka sluha. Nadalje, produljena i kontinuirana izloženost buci može rezultirati i progresivnim gubitkom sluha, što će s vremenom negativno utjecati na vašu sposobnost razumijevanja govora i kvalitetu života.

Jeste li znali da 70 % ljudi izloženih jakoj buci nikada ili rijetko nosi zaštitu za sluh?

Prednosti Serenity Choice čepića za uši

Serenity Choice™ čepići za uši nude niz prednosti. Prvo, smanjuju buku i glasne zvukove, pružajući ocjenu smanjenja buke (NRR) od 8 do 22 u SAD-u ili ocjenu jedinstvenog smanjenja buke (SNR) od 15 do 30 u Europi. Osim toga, ovi čepići čuvaju važne zvukove i govor, omogućujući vam da ostanete svjesni situacije oko sebe i komunicirate bez problema. Također, osiguravaju prozračivanje uha kako bi se održalo prirodno disanje i spriječilo nakupljanje viška vlage, čime pružaju dodatnu udobnost tijekom nošenja.

Kao profesionalni bubnjar, čepići za uši Serenity Choice™ čuvaju moje uši i dopuštaju mi da čujem ostale glazbenike u mom bendu kada nastupamo na pozornici. 

  • Lucien Mullener, profesionalni bubnjar 
Značajke i upotreba modela

Dostupne su dvije vrste Serenity čepića za uši: Phonak Serenity Choice™, koji pruža generičku zaštitu za sluh za povremenu upotrebu, te Phonak Serenity Choice™ Plus, prilagođena zaštita sluha namijenjena čestoj uporabi. S raznovrsnim modelima prilagođenim različitim potrebama, postoji opcija koja odgovara svakom korisniku. Za detaljnije informacije o dostupnim opcijama, preporučujemo konzultaciju s našim stručnjakom za sluh.

Zaštita sluha

Serenity Choice™ Music

Serenity Choice™ Music čepići za uši su vrhunski proizvod visoke vjernosti, osmišljeni posebno za glazbenike, zaljubljenike u glazbu i posjetitelje koncerata, s jednim ciljem – zaštitom sluha u bučnim okruženjima. Zahvaljujući inovativnoj patentiranoj tehnologiji filtera, ovaj proizvod smanjuje zvuk na sigurnu razinu, pružajući vrhunsko iskustvo slušanja glazbe bez ikakvog gubitka kvalitete originalnog zvuka.

Serenity Choice™ Work

Serenity Choice™ Work je namijenjen smanjenju buke uzrokovane teškom opremom, strojevima i električnim alatima te je osmišljen kao osobna zaštitna oprema za bučna radna okruženja poput mehaničarskih radionica, poljoprivrede, izgradnje cesta i građevine ili bilo koje situacije gdje je zdravlje i sigurnost prioritet. Za razliku od drugih zaštita za sluh koje mogu rezultirati prigušenim i neprirodnim zvukom, Serenity Choice™ Work omogućuje slobodan protok zraka prema uhu, minimalizirajući prigušeni učinak dok istovremeno održava uho prozračenim za maksimalnu udobnost.

Serenity Choice™ Motorsport

Serenity Choice™ Motorsport čepići za uši su pažljivo konstruirani kako bi se savršeno uklopili u uho, bez ikakvih smetnji za postavljeni uložak kacige. Ovaj inovativni dizajn ne samo da smanjuje buku koju proizvodi kaciga na sigurnu razinu, već omogućuje i jasan prijenos govora iz interkoma zvučnika. Dodatno, ovi čepići učinkovito smanjuju buku turbulencije vjetra, zračne struje i zvuka motora. Svjesni smo da opća prljavština i nečistoće s ceste mogu utjecati na zaštitne performanse, stoga je Serenity Choice™ Motorsport dizajniran s mogućnošću potpunog pranja kako bi se osigurala dugotrajna učinkovitost.

Serenity Choice™ Hunting and Shooting

Serenity Choice™ Hunting and Shooting pruža vrhunsku zaštitu za uši korisnika tijekom izlaganja ekstremnim zvučnim tlakovima izazvanim pucnjem, vatrometom ili eksplozijom. Zahvaljujući inovativnoj patentiranoj tehnologiji filtera impulsa, ovi visokotlačni zvukovi se smanjuju na sigurne razine kako bi se umanjila vjerojatnost dugotrajnih oštećenja sluha. Čak i tijekom neočekivanih skokova glasnoće, čepići za uši omogućuju jasan prijenos govora i pozadinske buke, istovremeno propuštajući zrak u uho kako bi očuvali prostornu orijentaciju zvuka – što je ključno u lovu.

Udobnost sluha

Serenity Choice™ Sleep

Serenity Choice™ Sleep čepići za uši su posebno osmišljeni kako bi vam pružili dublji i kvalitetniji san. Oni djelotvorno smanjuju razinu buke koju biste mogli doživjeti tijekom spavanja, bilo da je to hrkanje vašeg partnera, gradska buka ili druge smetnje iz okoline.

Serenity Choice™ Comfort

Serenity Choice™ Comfort je diskretni čepić za uši, posebno osmišljen za udobno nošenje tijekom radnog dana s ciljem poboljšanja fokusa i koncentracije, a da pritom ne izaziva nelagodu. Za razliku od drugih uredskih čepića za uši koji mogu rezultirati prigušenim i neprirodnim zvukom, napredna tehnologija filtera u Serenity Choice™ Comfort čepićima omogućuje očuvanje prirodnog slušnog iskustva. Ova inovativna tehnologija osigurava otvoren pristup uhu, omogućujući vam da čujete razgovore i druge zvukove u okolini kad je to potrebno.

Serenity Choice™ Plus Swim

Serenity Choice™ Plus Swim predstavlja čepiće za uši izrađene po narudžbi, s glavnim ciljem sprječavanja ulaska vode u uho dok istovremeno omogućuju potpunu svijest o okolini. Ovo je suprotno od drugih štitnika za plivanje koji obično blokiraju većinu zvukova iz okoline.

Serenity Choice™ Plus Fly

Serenity Choice™ Plus Fly čepići za uši su dizajnirani kako bi smanjili pozadinsku buku tijekom letova zrakoplovom.

Zaštita sluha je od izuzetne važnosti u svakodnevnom životu, budući da izloženost glasnim zvukovima može uzrokovati ozbiljna oštećenja sluha. Ovaj problem često ostaje nezapažen, a posljedice mogu biti trajne. Serenity Choice čepići za uši pružaju učinkovitu zaštitu od buke, očuvajući važne zvukove i omogućujući vam da ostanete svjesni svoje okoline. Njihova udobnost i prilagodljivost čine ih idealnim izborom za različite situacije, bilo da se radi o radnom okruženju, glazbenim nastupima ili lovu. Važno je shvatiti važnost zaštite sluha i pronaći prikladne metode zaštite kako bismo očuvali naše slušno zdravlje i kvalitetu života. 

Moglo bi vas zanimati
Kontaktirajte nas
Pošaljite poruku
prodaja@microton.hr
Nazovite nas
01/6111-565